Sastojci:
6 jaja
300 g šećera
150 g čokolade za kuvanje
50 ml ulja
7 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
150 g putera
Za posipanje:
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
Priprema
1. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 200 g šećera neprekidno muteći mikserom dok se šećer ne rastopi.
2. Zatim u tankom mlazu sipati ulje i mešati žicom kako bi se sjedinilo sa šamom. Umešati 50 g rendane čokolade.
3. Na kraju sjediniti brašno s praškom za pecivo, dodati u smesu od belanaca i promešati.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i razliti u nju smesu od belanaca. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 min.
5. Posebno pripremiti fil. Umutiti žumanca sa 100 g šećera i kuvati na pari dok se šećer ne rastopi. Dodati 100 g čokolade i seckani puter, te mešati dok se sastojci ne rastope.
6. Dok je još topla koru preliti toplim filom od čokolade i ostaviti da se prohladi.
7. Dok se fil još ne stegne, posuti ga mešavinom rendane mlečne i bele čokolade.