Sastojci:
3 crvene paprike
2 žute paprike
½ veze peršunovog lista
9 kašika maslinovog ulja
3 kašike jabukovog sirćeta
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
10 crnih maslina bez koštice
1 sveža ljuta papričica
Priprema:
1. Paprike ispeći, ostaviti u najlon kesu da se ohlade pa oljuštiti.
2. Ukloniti semenke i peteljke i iseći na tračice debljine oko 1 cm.
3. U manju posudu sipati ulje i sirće, dodati so i šećer pa zakuvati dok ne provri. Skloniti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.
4. Papričicu i list peršuna sitno iseckati.
5. U činiju za salatu dodati pečene paprike i preliti ih prohlađenim uljem. Dodati masline, ljutu papričicu i peršunov list pa sve dobro promešati. Dodatno probati i začiniti prema ukusu.
6. Ostaviti da se potpuno ohladi i pred serviranje još jednom sve dobro promešati i dekorisati po želji.