Start Deserti Ukusne i kremaste profiterole

Ukusne i kremaste profiterole

Pixabay

Sastojci:

Za testo:
130 ml vode
90 g oštrog brašna
40 g putera
2 jajeta
Za krem:
1 puding od vanile
50 g šećera
250 ml mleka
200 ml šlaga (slatke pavlake)
Za preliv:
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Puter otopiti sa vodom, umešati brašno i kuvati dok se ne dobije gusta smesa (kao grudva).
2. U ohlađeno testo dodati jaja i mutiti da se dobije glatka smesa.
3. Smesu staviti u špric, pa istiskivati kuglice veličine oraha na podmazan pleh.
4. Peći na 190ºC oko 20 minuta.
5. Za to vreme skuvati 250 ml mleka sa 50 g šećera i ukuvati razmućen puding. Kada se zgusne, ohladiti i sastaviti ga sa umućenom slatkom pavlakom (šlagom).
6. Kuglice puniti filom. Preliti otopljenom čokoladom sa slatkom pavlakom.

Recept Natalije Subotić iz Lazarevca
Recept Natalije
Subotić iz Lazarevca

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net