Sastojci:
200 g masti
100 g šećera
1 jaje
1 žumance
1 vanil-šećer
1 limun (kora)
100 g mlevenih oraha
4 kašike mleka
500 g brašna
300 g džema od jagoda
200 g šećera u prahu
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mast, šećer, vanil-šećer, žumance, jaje, rendanu koru limuna i mleko, pa dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dlanovima dok se ne dobije glatko testo.
2. Umešeno testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru da miruje 60 minuta.
3. Nakon toga testo istanjiti oklagijom, a potom manjom okruglom modlom oblikovati vanilice.
4. Poslatai ih u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180º C oko 15 minuta.
5. Pečene vanilice prohladiti, a zatim po dve spajati džemom od jagoda.
6. Filovane vanilice uvaljati u šećer u prahu.