Sastojci:
2 manja patlidžana
150 g kačkavalja
2 paradajza
pešun i svež bosiljak, sitno seckan
so, maslinovo ulje
Priprema:
1. Paradajz oprati i iseći na sitne kockice.
2. Na malo ulja propržiti paradajz da sva tečnost ispari. Na kraju začiniti sveže seckanim peršunom i bosiljkom, dodati so i sve promešati.
Kako pripremiti biftek
3. Patlidžan oprati i iseći na tanke šnite (oko 0.5 cm) tako da ostanu povezani sa peteljkom.
4. Začiniti svaku ploškicu, premazati uljem pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i razlistati što bolje.
5. Prostor između isečenih ploški puniti pripremljenim paradajzom.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 50 minuta tj. dok tečnost ne ispari, a zatim proreze posuti rendanim sirom i ostaviti u toploj rerni da se sir rastopi.
7. Poslužiti dok je toplo, kao glavno jelo ili prilog.