Sastojci:
za testo
– 500 g brašna + brašno za posipanje
– 15 g svežeg kvasca
– 1 kašičica šećera
– 3 dl vode
– 4 kašike ulja
za fil
– 250 g krem sira
– 100 g kečap sa ukusom pice
– 200 g pelata paradajza
– 250 g mocarele
– 1 kašika seckanog svežeg bosiljka
– 120 g kulena, origano
Priprema:
Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlake vode, izmrvljen kvasac i pola kašičice šećera, te dobro izmešati.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, ostatak šećera, razmućen kvasac i malo soli, pa ručno mesiti dok se ne dobije meko testo. Testo pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom
da nadođe 30 min.
3. Potom dodati preostalo brašno, 2 kašike ulja i 1 dl mlake vode, i mesiti kako bi se dobilo elastično testo.
4. Umešeno testo podeliti na četiri jufke, premazati uljem i zarezati po sredini. Prekriti krpom i ostaviti da nadođe 60 min.
Fil:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa kečapom, bosiljkom i origanom.
2. Mocarelu i kulen iseći na kockice.
Finalni postupak:
1. Krem sir sipati u poslastičarski džak sa ravnim nastavkom.
2. Jednu lopticu testa dlanovima istanjiti u tanak disk i prebaciti u okruglu nauljenu tepsiju tako da testo malo prelazi ivice kalupa.
3. Poslastičarskim džakom istisnuti prsten krem sira po testu blizu ivica pleha. Zatim ivice testa preklopiti preko sira i slepiti vlažnim prstima.
4. Unutrašnjost testa premazati filom od paradajza te rasporediti kolutove kulena i mocarele. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još tri pice.
5. Pripremljene pice peći u zagrejanoj rerni na 230 ºC 15 minuta. Ivice testa premazati vodom dok su još vrele.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net