Evo jednog univerzalnog recepta za testo koje možete oblikovati po želji i praviti slatke i slane varijante. Jednostavno je za pripremu, a možete ga čuvati u plastičnoj kesi u frižideru do tri dana i koristiti po potrebi. Računajte na to da će se testo širiti, pa kesu s testom možete staviti u drugu, veću kesu.
Sastojci:
1 kg brašna
220 ml mlakog mleka
2 kašičice šećera
80 g svežeg kvasca
3 kašičice praška za pecivo
3 kašičice soli
350 ml mleka
2 jajeta
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte mlako mleko, šećer i kvasac. SAčekajte da se kvasac aktivira i počne da peni.
Mešavinu s kvascem pomešajte u većoj posudi s ostalim sastojcima i dobro zamesite. Trebalo bi da dobijete mekano i glatko testo, slično testu za picu. Ako je previše suvo, dodajte malo vode, ako se lepi za prste previše, dodajte brašno.
Testo je spremno i možete ga oblikovati po želji. Neka oblikovano pecivo bude u toploj kuhinji 15-20 minuta, pa ga stavite da se peče.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net