Start Zanimljivosti O namirnicama Upoznajte začine i znaćete kako da ih koristite

Upoznajte začine i znaćete kako da ih koristite

ID-100166631Đumbir
Miris: prijatan i aromatičan
Ukus: ljutkast i oštar
Izgled: prah oker boje ili svež u obliku korena
Koristi se za: pripremanje kolača, sosova, pića (kuvano vino) jela od mesa, posebno piletine.

Ruzmarin
Miris: intezivan i osvežavajući
Ukus: slatko-gorak
Izgled: seckane zelene bodljice
Koristi se za: marinade, paprikaše, gulaše, supe. Izuzetno je popularan začin u mađarskoj kuhinji.
Mirođija
Miris: aromatičan i oštar
Ukus: prefinjen
Izgled: seckane zelene grančice
Koristi se za: sosove, jela od povrća, hladne prelive marinade za meso i ribu. Cušpajzi od boranije i graška nezamislivi su bez mirođije.