Iako deluju zahtevno, dekoracije za torte ne moraju uvek da budu tako komplikovane. Ove čokoladne leptiriće, zapravo je vrlo jednostavno napraviti, a možete ih koristiti za ukrašavanje torti, kolača, sladoleda i raznih drugih slatkiša.
Umesto leptirića, možete koristiti i druge šablone, ali bitno je da pek papir koji budete koristili bude mastan i dovoljno tanak, a linije crteža koji ćete koristiti kao šablon, jasne i jake.
Ukoliko nemate masniji pek papir, koristite običan, ali ga premažite puterom.
Postavite pek papir na crtež leptira, i pomoću poslastičarskog šprica ili kese i čokolade koju ste prethodno tempirali, iscrtajte konture leptirovih krila. Sačekajte da se čokoalda stegne, pa potom razdvojte krila, a potom ih spojte novim slojem čokolade. Papir sa čokoladnim leptirom stavite u knjigu, a zatim u frižider na 10 minuta.
Nakon tog vremena, polako odvojte dekoraciju od papira, ali pazite da vam ne odleti!
Izvor: Blic žena
Foto: PrintScreen