Sastojci:
300 ml mleka
1 kašika šećera
10 g svežeg kvasca
500 g belog brašna
2 jaja
1 kašičica soli
50-70 ml ulja
100 g kulena
100 g kečapa
180 g kisele pavlake
6 listića tost sira
kim i susam za posipanje
Priprema:
1. U mlako mleko dodati šećer i kvasac, dobro promešati i ostaviti da kvasac zapeni.
2. Nakon toga, zamesiti testo od brašna, soli, pripremljenog kvasca, ulja i jednog jajeta. Dobro umesiti i ostaviti da se testo odmara oko sat vremena.
3. Zatim, testo izručiti na radnu površinu i iz par poteza premesiti i podeliti na dve jufke.
4. Svaku jufku razviti na debljinu oko 0,5 cm pa premazati pavlakom sjedinjenom sa kečapom, preko poređati kulen, a zatim sir. Ivice blago preklopiti i urolati. Reckastim nožem ili makazama zaseći svaki rolat na širinu 3-4 cm i staviti u pleh za pečenje.
5. Premazati umućenim jajetom, posuti susamom ili kimom i staviti u ugrejanu pećnicu da se peče na 200 stepeni C, dok fino ne porumeni.