Start Deserti Urma torta

Urma torta

Clipboard30

PRIPREMA:
1. Orahe, urme, smokve i suvo grožđe iseckati na kockice.
2. U posudu za mešanje staviti belanca pa umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati šećer, brašno, orahe, urme, smokve i suvo grožđe pa lagano promešati varjačom.
3. Smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 170 °C 40 min. Pečenu koru preseći napola po dužini.
4. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu te kuvati na pari, a zatim dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
5. U prohlađeni fil dodati omekšao maslac i umutiti mikserom.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, šlag.

Recept Ane Kulik Stajić iz Kisača
Recept Ane Kulik Stajić
iz Kisača