Start Restoranski vodič Uroš Ćertić: Kao mali bio sam gadljiv na miris kajgane i boranije!

Uroš Ćertić: Kao mali bio sam gadljiv na miris kajgane i boranije!

uros certic svet

Najpoznatiji srpski kaskader u Americi, Uroš Ćertić, rođen je 1982. godine u Beogradu, a ljubav prema sportu i akcionim filmovima pokazivao je još od malih nogu. U Holivudu je sarađivao sa poznatim glumcima, kako što su Džesika Alba, Tom Kruz, Robin Vilijams i drugi, a našoj publici postaje poznat kao jedan od učesnika rijaliti programa “Veliki brat”, ali i kao neko koga su mediji često povezivali sa estradnim lepoticama. Nedavno je ostvario još jedan od svojih snova, a to je skok padobranom sa visine od 3500 metara i kako kaže, sigurno će ovo nezaboravno iskustvo ponoviti. Uroš kaže da voli da kuva i misli da se u tome dobro snalazi.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Volim da kuvam i za sebe i druge i prilično dobro se snalazim u kuhinji.

Da li si kao mali bio izbirljiv i koja te hrana podseća na detinjstvo?
Kao mali sam više bio gadljiv na miris kajgane, boranije, žive ribe, ali ne toliko probirljiv. Ako mi se svideo miris jeo sam, ako ne, nisam. Nisam jeo i gadilo mi se , ako bih video da je stoljnjak uflekan.

Kad si u svom rodnom gradu, koje restorane posećuješ?
U svom rodnom Beogradu posećujem mnoštvo restorana od meksičkih, italijanskih do domaćih, a najviše volim da odem u kineski restoran koji je tu u mom komšiluku, Pin up.

pin up1

pin up2

Koje restorane posećuješ i šta uglavnom jedeš kad si u inostranstvu?
U Kanadi ne izlazim iz suši restorana, međutim u Beogradu nisu tako dobri, a i precenjeni su.

Da li vodiš računa o ishrani?
Vodim računa o ishrani jako, kako zbog svoje profesije tako i zbog zdravlja i tačno znam kada i šta jedem.

Omiljena kuhinja
Moja omiljena kuhinja je definitivno mediteranska zato što je bogata proteinima, omega3 zdravim mastima i povrćem.

Omiljeni recept za kraj…
Neka to bude nešto od ribljih specijalitete, recimo tuna stek. Za ovaj recept vam je potrebna sveža tuna (oko 300grama), morska so, vasabi sos, soja sos i maslinovo ulje. Tunu peći na maslinovom ulju sa obe strane, trudeći se da unutra ostane “živa”. Zatim je isečemo na jednake komade, poređemo na plitki tanjir, pospemo je morskom solju i maslinovim uljem i služimo je uz vasabi i soja sos u činijicama. Recept je dosta jednostavan, ali je jako ukusan, a pre svega zdrav.

Autor: Jasmina Jovičić, Life Content

Foto: Life Content