Start Dijamant kuvarica Uspravne makarone sa Dijamant kečapom

    Uspravne makarone sa Dijamant kečapom

    10525909_10202501477921322_7124848743522716676_nSastojci:
    – Dijamant kečap
    – makarone
    – dve vrste sira (parmezan i kačkavalj)
    – mleveno meso (po izboru)
    – beli luk
    – bosiljak
    – Dijamant ulje
    – Dijamant stoni margarin

    Priprema
    Od mlevenog mesa, belog luka, Dijamant kečapa, bosiljka i začina napravite malo jednostavniju verziju sosa: na Dijamantovom ulju pržiti mleveno meso, dodati sitno seckani beli luk, a zatim i Dijamant kečap, posoliti, pobiberiti, dodati kašičicu šećera i jednu kašiku brašna i ostavite da lagano krčka dok ne ispari voda a sos se ne zgusne.
    Na samom kraju dodati svež bosiljak. Dok se meso krčka, skuvati testeninu u kipućoj, slanoj vodi oko 3 minuta manje nego što piše na pakovanju. Iscediti i operati pod mlazom hladne vode da se ne zalepi i ostaviti da se dobro ocedi. Testeninu posuti solju i ribanim parmezanom i sve dobro promešati.
    Finalni postupak: vatrostalnu činiju premazati sa malo Dijamantovog margarina i slagati jednu po jednu testeninu uspravno – prvo uz ivice činije pa prema sredini dok se ne napuni. Preko testenine preliti sos i lagano ga pritisnuti varjačom da u svaku testeninu dospe malo sosa. Posuti kačkavaljem (nemojte štedeti) i staviti u rernu na jaču temperaturu ali kratko, da se kačkavalj istopi (ne više od 5 minuta).
    Prijatno!

    Recept Vlade Davidovića