Sastojci:
– Dijamant kečap
– makarone
– dve vrste sira (parmezan i kačkavalj)
– mleveno meso (po izboru)
– beli luk
– bosiljak
– Dijamant ulje
– Dijamant stoni margarin
Priprema
Od mlevenog mesa, belog luka, Dijamant kečapa, bosiljka i začina napravite malo jednostavniju verziju sosa: na Dijamantovom ulju pržiti mleveno meso, dodati sitno seckani beli luk, a zatim i Dijamant kečap, posoliti, pobiberiti, dodati kašičicu šećera i jednu kašiku brašna i ostavite da lagano krčka dok ne ispari voda a sos se ne zgusne.
Na samom kraju dodati svež bosiljak. Dok se meso krčka, skuvati testeninu u kipućoj, slanoj vodi oko 3 minuta manje nego što piše na pakovanju. Iscediti i operati pod mlazom hladne vode da se ne zalepi i ostaviti da se dobro ocedi. Testeninu posuti solju i ribanim parmezanom i sve dobro promešati.
Finalni postupak: vatrostalnu činiju premazati sa malo Dijamantovog margarina i slagati jednu po jednu testeninu uspravno – prvo uz ivice činije pa prema sredini dok se ne napuni. Preko testenine preliti sos i lagano ga pritisnuti varjačom da u svaku testeninu dospe malo sosa. Posuti kačkavaljem (nemojte štedeti) i staviti u rernu na jaču temperaturu ali kratko, da se kačkavalj istopi (ne više od 5 minuta).
Prijatno!
Recept Vlade Davidovića