Sastojci:
– 500 g starog hleba
– 2,5 dl mleka
– 4 jajeta
– 1 prašak za pecivo
– 100 g praške šunke
– 100 g kačkavalja
– prezli po potrebi
– 2 dl ulja
– mešavina začina
Priprema
1. Hleb iseći na krupnije komade, preliti mlakim mlekom i ostaviti da nabubri. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
2. Prašku šunku iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Izmrvljen hleb sjediniti sa umućenim jajima, dodati prašku šunku, kačkavalj, prašak za pecivo i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Zatim postepeno dodavati prezle po potrebi (ne previše kako uštipci ne bi bili tvrdi) i mešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati uštipke, spuštati ih u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
SAVET PLUS
Pripremljenu smesu možete ostaviti da odstoji u frižideru pre oblikovanja.
Uživajte!
D.S.