Start Zanimljivosti Uzbudljiva i maštovita tajlandska nacionalna kuhinja!

Uzbudljiva i maštovita tajlandska nacionalna kuhinja!

padthai
Mnogi kažu da je tajlandska kuhinja, sa svojom uravnoteženom kombinacijom ljutih, kiselih, gorkih i slatkih ukusa, i više nego dovoljan razlog da posetite ovu zemlju.

Tajlandska kuhinja je veoma lagana, karakterišu je nizak sadržaj masti i jednostavna priprema. Uzbudljiva i maštovita, ona osvaja i mirisom, ukusom, bojama i neobičnim kombinacijama.

Ipak, ukoliko želite da probate nešto neuobičajeno i egzotično, naručite sirovu govedinu, fermentisanu riblju pastu ili pržene larve insekata, koje se na severoistoku zemlje koriste u svakodnevnoj ishrani.

Tai specijaliteti odlikuju se svežim biljem i snažnim ukusom limete, limunove trave i korijandera. Slično mnogim azijskim kuhinjama, pirinač je glavna komponenta i u tajlandskoj ishrani, a često ćete naići i na vatreni riblji sos Nam Pla, pastu od škampi i nudle.

Mi smo za vas izabrali ukusne riblje ćufte na tajlandski način! Recept možete poglrdati OVDE.

Više o regionalnoj koferenciji “Food Talk 2013” pročitajte OVDE.

Tekst: Life Content
Izvor: www.hotelclub.com