Start Restoranski vodič Vanja Mijatović: Meso je moj najčešći izbor!

Vanja Mijatović: Meso je moj najčešći izbor!

vanja fejs

Plavokosa pevačica Vanja Mijatović rođena je u Kraljevu 1986. godine, i potiče iz jedne poznate gradske muzičke porodice, te joj je muzika vrlo brzo prirasla srcu, a u njoj pronalazi i svoju buduću profesiju i sferu interesovanja. Nastupala je sa bendom svog oca koji se zove “Jež“, da bi kasnije ostvarila angažmane sa drugim bendovima sa kojima je nastupala širom Srbije i regiona. Učestvovala je na nekoliko muzičkih festivala, a nastupom na Beoviziji skreće pažnju na sebe svojom maestralnom interpretacijom pesme “Led i žar”. Šira publika upoznala je Vanju kao finalistkinju “Zvezda Granda” kada je žiri osvojila svojim prepoznatljivim elegantnim stilom i oličnim interpretacijama najzahtevnijih pop pesama. Trenutno je aktuelan njen singl “Puno košta” koji je vrlo brzo našao put do svoje publike. Ova šarmantna Kraljevčanka nije neki vrsni kuvar, ali voli da spremi nešto ukusno svojim dragim osobama.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
– Volim ponekad nešto da spremim, ali ne kuvam svakodnevno. Jela obično spremam za meni drage osobe i uvek uz pomoć recepta i sa puno ljubavi.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
– Mama je odlična domaćica, tako da je uglavnom sve bilo ukusno, ali morali smo da jedemo i ono što ne volimo. Na primer, iako nismo voleli boraniju, morali smo da je jedemo jer je zdrava, i nismo se puno bunili. Krompirići i pohovana piletina su mi ostali u sećanju kao nešto što smo brat i ja baš voleli da jedemo.

Omiljen restoran, preporuka?
– “Zvezdara Teatar” zbog ćuretine sa mlincima ,”Kod Renata i Goce” zbog prelepog ambijenta, posebno leti, a naravno i kuhinja je odlična, tamo volim da pojedem “shef salad”.

Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
– Ne biram mnogo, obično me privuče izgled restorana. Imam više omiljenih restorana u Grčkoj gde obavezno idem kada sam tamo, a moj izbor uglavnom bude meso.

Da li vodiš računa o ishrani?
– Teško pitanje…Trudim se da se hranim zdravo ali imam periode kada se totalno nezdravo hranim brzom i suvom hranom, što odmah uzrokuje višak kilograma. Pa ipak, moram da primetim, da se mnogo bolje osećam kada pazim šta jedem.

Omiljena kuhinja?
– Srpska, naravno. Mada volim i grčku jer je slična našoj. Volim naše posne sarme, recimo. Kada sam u Grčkoj moram da pojedem sudžukaki, pored obaveznog girosa.

Slani ili statki specijaliteti?
– Apsolutno slani.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
– Ne, jer volim da probam nove stvari.

Podeli sa nama omiljeni recept
– Neka to bude pica rolat jer je jako ukusan i lak za pripremu.

Sastojci:
– 500 gr kora, 4 jaja, 2 dl jogurta, 200 gr griza, 2 dl ulja, kesica praška za pecivo, 300 gr šunke, 300 gr kačkavalja, kečap, origano.

Priprema:
– Umutite jaja, dodajte jogurt, griz, ulje i prašak za pecivo. Polovinom te smese premažite 4 kore, jednu, preko druge, a petu premažite kečapom, narendajte pola kačkavalja, pola šunke i malo origana. Uvijte u rolat. Na isti način napravite i drugi rolat, samo što ćete i petu koru tanko premazati smesom od jaja, narendajte ostatak kačkavalja i šunke.
– Rolate odozgo premažite kašikom ulja i malo od smese sa jajima. Pospite susamom i pecite pola sata na 220 stepeni.
Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Facebook