Sastojci:
– 1 kg paradajza
– 2 patlidžana
– so
– 2 glavice crnog luka
– 2 kašike seckanog peršuna
– 200 g brašna ulje
– 1 kašičica seckane mirođije
– mešavina začina
Priprema
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paradajz iseći na krupnije kocke.
2. Patlidžan oguliti i iseći na kocke pa posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom uvaljati
u brašno i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno na ulju pržiti crni luk a zatim dodati paradajz te i njega kratko propržiti.
Sipati 2 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi 5 min.
4. Dodati prženi patlidžan, mirođiju i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem dok svi
sastojci ne omekašju a suvišna tečnost ne uvri.
Uživajte!
D.S.