Za 4 osobe priprema: 80 min.
Posno jelo
Sastojci:
– 1 srednja glavica kupusa
– 1 veća glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 5 dl soka od paradajza
– 1 crvena paprika babura
– 2 lovorova lista
– biber
– mešavina začina
– ulje
ISPROBAJTE I… Varivo od cvekle i kupusa
Priprema:
1. Kupus očistiti od spoljnih listova i korena pa iseći na krupnije kocke. Papriku takođe očistiti i iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
3. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Dodati slatki kupus pa sipati sok od paradajza i vode koliko je potrebno da kupus ogrezne. Začiniti po ukusu, dodati lovor, te poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok kupus napola ne omekša.
5. Potom dodati papriku i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok kupus sasvim ne omekša a suvišna tečnost ne uvri da bi se dobila željena gustina.
Arhiva: Bakina kujna
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net