Sastojci:
1 manje pile
2 glavice crnog luka
2 crvene paprike
1 žuta paprika babura
2 šargarepe
4 paradajza
2 čena belog luka
200 g šampinjona
2 ljute papričice
100 ml ulja
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pile iseći na krupnije komade i začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Paradajz, crvenu i žutu papriku iseći na krupnije kocke. Šargarepu izrendati na krupno rende, ljutu papričicu iseći na kolutove, šampinjone na listove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk. Zatim dodati šargarepu, crvenu i žutu
papriku te i njih kratko propržiti.
4. Vratiti piletinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je piletina napola dinstana, dodati paradajz, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.