Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
15 g kvasca
15 dl mleka
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 jaje
Za fil:
400 g junećeg mlevenog mesa
200 g šampinjona
2 glavice crnog luka
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica suvog biljnog začina
250 g mešanog povrća (krompir, šargarepa, tikvica, plavi patlidžan, čeri paradajza)
150 g rendanog sira
1 jaje (za premazivanje)
ulje po potrebi
susam
Priprema:
1. Izdrobiti kvasac u malo mleka sa šećerom pa ga ostaviti da nadođe.
2. U dublju posudu sipati polovinu brašna. Dodati so, jaje, ostatak mleka i nadošao kvasac.
3. Uz postepeno dodavanje preostalog brašna umesiti glatko testo. Ostaviti ga da se udvostruči.
4. Nakon toga testo razvući na veličinu okruglog pleha. Premazati ga uljem i staviti u pleh.
5. Po sredini zaseći na osam delova, ali ne do kraja.
6. Za fil sitno iseckati crni luk, pa ga ispržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati dok ne omekša.
7. Zatim dodati isečene šampinjone. Posoliti i pobiberiti, te posuti suvim biljnim začinom.
8. Dinstati poklopljeno oko 10 minuta, a zatim fil naneti po testu gde nije zasečeno.
9. Zasečene krajeve presaviti preko fila od sredine ka plehu, premazati jajetom i posuti susamom, a na delove s mesom posuti sir.
10. Povrće (osim paradajza) iseči na kolutove, te propržiti na malo ulja, a zatim sipati u sredinu, na deo pleha koji je prazan.
11. Odozgo staviti i čeri paradajz, te peći na 250°C dok ne porumeni.