Priprema:
1. U dubljoj posudi pomešati brašno sa šećerom, suvim kvascem i cimetom, dodati so i prethodno umućeno jaje, te zamesiti srednje tvrdo testo postepeno dodavajući mlaku vodu.
2. Testo ostaviti da nadoe na toplom.
3. Za to vreme skuvati 5 dl mleka sa 300 g šećera, a kada provri, umešati griz i mešati dok se ne zgusne.
4. Griz skloniti sa vatre te umešati mlevene lešnike i muskatni oraščić. Smesu podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.
5. Naraslo testo podeliti na 2 jednake jufke. Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku. Jednu premazati filom od griza, a drugu filom od čokolade.
6. Obe urolati, pa ih zaseći po sredini kako bi se dobile 4 trake.
7. Uzeti jednu svetlu i jednu tamnu traku, umotati ih u pletenicu i staviti u podmazanu modlu za kuglof.
8. Isto ponoviti i sa ostale 2 trake, te ih staviti preko prve pletenice u modli.
9. Venčić peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
10. Pečeni i ohlađeni vencic posuti šećerom u prahu i poslužiti.