Priprema:
1. Krompir oljuštiti i skuvati, pa ga ocediti i ispasirati. Ostaviti ga da se malo prohladi.
2. Kvasac razmrviti u mlakom mleku. Ostaviti ga da nadođe.
3. Za to vreme pomešati oko 300 g brašna sa prohlađenim ispasiranim krompirom, dodati jaje i šećer, te sve dobro sjediniti varjačom.
3. Na kraju dodati nadošli kvasac, zamesiti glatko testo postepeno i naizmenično dodajući preostalo brašno i suvo grožđe.
4. Testo prekriti krpom i ostaviti ga da nadođe oko 30 minuta.
5. Nadošlo testo razviti oklagijom, pa vaditi krugove većom čašom, a unutrašnji krug vaditi rakijskom čašicom.
6. Prstenove ređati na pobrašnjenu radnu površinu, prekrti ih krpom i ostaviti ih da još malo odmore pre prženja.
7. Za to vreme dobro zagrejati ulje (ili mast) i pržiti venčiće da lepo porumene.
8. Gotove venčiće odlagati na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće.
9. Po želji posuti šećerom u prahu.