Što je u tanjiru, to je u knjizi
Čitaocima mojih romana biće jasno šta sam jela pišući svaki od njih. Moje junakinje u “Zauvek u srcu”, “Sunce meni, sunce tebi” i “Ti si meni sve”, sa svojim ljubavima uživaju u vinu, maslinovom ulju, pršuti, siru, prepečenom hlebu… Sve to je bilo i u mom tanjiru dok sam pisala o njihovim životima. S obzirom na to da sam u godinama kada se velike oscilacije u težini primete na koži, sada, dok završavam roman “Pola duše”, na mom stolu nema hrane, a nema je ni u knjizi. Dok pišem, grickam lanene pločice, doručkujem lubenicu ili neko drugo voće, glavno jelo je biftek salata, a umesto vina pijem čaj od peršuna. Kada mi padne šećer, jednom nedeljno častim sebe sladoledom ili dijetalnim mafinima koje napravim po receptu iz knjige moje drugarice Sanje Marinković. Zahvaljujući svemu tome, nisam se ugojila ni kilogram, iako satima sedim, malo spavam i ne vežbam. Zbog mentalnog zdravlja pisanje prekidam petkom ili subotom uveče, kada odem u kafanu, uživam u muzici, popijem tri čaše vina, pojedem vitaminsku salatu i tri ćevapa.