Sastojci:
Kora
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
Fil
800 ml mleka
1 puding od vanile
2 žumanca
2 kašike gustina
5 kašika šećera
125 g putera
I još
150 ml mleka
1 kašika šećera
100 g kokosovog brašna
Priprema:
Kora
1. Penasto umutiti jaja, dodati šećer i nastaviti mućenje. Na kraju dodati brašno i sjediniti smesu.
2. Pripremljenu smesu sipati u četvrtasti pleh koji je predhodno podmazan uljem i posut brašnom.
3. Peći na 200ºC dok ne porumeni, pa izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Fil
1. U 200 ml mleka rastvoriti puding i gustin. Jaja umutiti sa šećerom pa sjediniti sa umućenim pudingom.
2. Pripremljenu smesu sipati u 600 ml prokuvanog mleka (kad počne da vri) uz neprestano mešanje.
3. Kuvati dok smesa ne postane gusta i čvrsta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
4. U prohladđen puter dodati na listiće isečen puter i mešati dok se sve dobro ne poveže a puter potpuno istopi.
Finalni postupak
1. Ispečeni patišpanj iseći na četiri trake i filovati pripremljenim filom, pa svaku traku uviti u rolat.
2. Sve rolate staviti u frižider da se stegnu, oko 30 min.
3. Nakon toga, svaki rolat iseći na manje rolatiće i umakati u toplo i zašećereno mleko, a zatim valjati u kokos.
4. Pripremljen kolače ostaviti na hladnom i suvom mestu da se ukusi prožmu i dobro sastave, pa poslužiti.