Start Deserti Kolači Zasladite se velikim “oreo” biskvitom

Zasladite se velikim “oreo” biskvitom

 

Pixabay

Sastojci:

1 šolja putera, mekog
1-1/2 šolje secera
2 jaja
2 kafene kašičice ekstrakta vanile
4 šolje brasna
¾ šolje kakaoa
2 kafene kašičice sode bikarbone
½ kafene kašičice soli
1 šolja vode
1 šolja mlaćenice

Fil:
250 ml slatke pavlake za šlag
50g šecera u prahu
1 kašičica želatina u prahu
4 kašičice hladne vode
pola kafene kašičice ekstrakta od vanile

Priprema:

1. U velikog posudi izmiksati puter i šecer dok ne postanu lagani i kremast.

2. Umutiti jaja i vanilu. Izmešati brašno, kakao, sodu bikarbonu i so; dodati kremu uz naizmenično dodavanje vode i putera, umutiti dobro nakon svakog dodavanja. U pleh staviti papir za pečenje, supenom kašikom grabiti smesu u obliku loptice i redati. Peći na 200 stepeni 5-7 minuta ili dok ne bude pečeno.

3. U maloj posudi, izmiksati sastojke za fil dok ne postanu penasti. Namazati na polovinu kolačica, prekriti sa preostalim kolačićima.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net