PRIPREMA:
1. U posudu za mešanje staviti
brašno, kvasac, šećer, so, jaje,
toplo mleko i umesiti testo.
2. Zatim dodati otopljeni margarin
i premesiti testo. Prekriti
ga krpom i ostaviti da naraste.
3. Nadošlo testo podeliti na 9
jufki, a zatim svaku premesiti i
Recept Biljane Krstić iz
Odžaka
ostaviti da odmori.
4. Jufke razviti oklagijom i na
svaku staviti po jednu viršlu.
5. Uviti testo u rolnu, a zatim zaseći
nožem na 4 mesta i spojiti
krajeve tako da dobijete cvet.
6. Cvetove ređati u pleh
obložen papirom za pečenje i
ostaviti 20 minuta da nadođu.
7. Premazati cvetove jajetom
umućenim sa kašikom ulja,
posuti susamom i peći u zagrejanoj
rerni na 200 °C dok ne
porumene.