Sastojci:
500 g brašna
1 jaje
1 dl ulja
1 kašičica soli
1 dl jogurta
1 kesica suvog kvasca (može i kockica svežeg)
voda po potrebi za mešenje testa
10 viršli
Za premaz:
1 jaje
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomešati brašno sa suvim kvascem. Dodati ulje, jaje i so. Dodavati smlačeni jogurt i zamesiti glatko testo postepeno dodavajući mlaku vodu da se dobije srednje tvrdo testo.
2. Umešeno testo ostaviti na toplom da se udvostruči.
3. Za to vreme viršle skuvati i ohladiti.
4. Nadošlo testo preručiti na radnu površinu, premesiti ga i podeliti na 10 jednakih jufki.
5. Svaku jufku malo rastanjiti, staviti viršlu i urolati, pa popreko zaseći na nekoliko mesta, tako u cikcak (jedan krug gurati na levu stranu, drugi na desnu i sve tako
do kraja testa/viršle). Može se i sečeno testo samo okretati da viršle budu vidljive i tako sve u krug, pa spojiti krajeve.
6. Testo premazati umućenim jajetom i peći u zarejanoj rerni na 250°C dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net