Sastojci:
2 lista oblande
550 g žutog šećera
3 dl vode
250 g margarina
150 g seckanih lešnika
100 g suvih kajsija
400 g posnog mlevenog keksa
Za preliv:
200 g čokolade za kuvanje
50 ml ulja
Priprema:
1. U šerpu sipati žuti šećer i zagrevati ga na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se ne karamelizuje.
2. Potom doliti vodu i nastaviti sa kuvanjem dok se karamel ne rastopi.
3. Zatim dodati margarin, pa mešati dok se i on ne rastopi.
4. Šerpu skloniti sa ringle, dodati mleveni keks, seckane lešnike i suve kajsije. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
5. Prvu oblandu staviti u dublju tepsiju odgovarajuće veličine, pa je preliti mlakim filom od keksa. Prekriti drugom oblandom, odgore pritisnuti težim predmetom i ostaviti kolač da se stegne.
6. Posebno rastopiti čokoladu sa uljem, pa preliti preko stegnute oblande. Sačekati da se glazura stegne, a zatim je iseći na manje kocke.