Start Deserti Voćna delicija: Piškota torta s višnjama

Voćna delicija: Piškota torta s višnjama

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
4 dl slatke pavlake
3 šlaga
2 dl kisele pavlake
500 g piškota
300 g mlevenog keksa
500 g oceđenih višanja iz kompota
6 dl mleka
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake

Priprema:
1. Slatku pavlaku dobro umutiti.
2. Posebno umutiti 3 šlaga sa 3 dl mleka, dodati kiselu pavlaku i polako promešati.
3. U većoj posudi sjediniti slatku pavlaku i mešavinu šlaga i kisele pavlake, te polako promešati i podeliti na dva dela.
4. U jedan deo dodati mleveni keks i promešati.
5. Odgovarajuću pravougaonu tepsiju obložiti providnom folijom. Polovinu piškota natopiti mlekom i njima prekriti dno tepsije. Premazati ih filom od keksa i odozgo rasporediti višnje. Naneti drugu polovinu belog fila i prekriti preostalim natopljenim piškotama.
6. Gotovu tortu ostaviti u frižider da se stegne, a zatim je premazati slatkom pavlakom.