Sastojci:
– 2 pakovanja piškota
– 2 konzerve kompota od kajsija
– 10 listova želatina
– 5 dl slatke pavlake
– 100 g šećera u prahu
– 2 kesice vanil-šećera
– 1,5 dl ruma
– 1 dl vode
– 2 kesice šlaga
Priprema
1. Kajsije izvaditi iz konzerve, ocediti i sitno iseckati, te ih kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije gusta, kašasta masa.
2. Želatin potopiti u hladnu vodu, pa kad omekša, dodati ga u mlaku kašu.
3. Slatku pavlaku umutiti mikserom, a zatim sjediniti sa ohlađenom kašom od kajsija, dodati šećer i vanil-šećer, te sve dobro izmešati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti rum i vodu, a zatim u dobijenu mešavinu umakati piškote.
5. Natopljenim piškotama obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa pa sipati pripremljen fil, a odgore takođe naređati piškote.
6. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne, te je izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.