Sastojci:
2 l mleka
18 kašika šećera
1 vanil-šećer
3 kesice želatina
500 g šlaga
500 ml mleka
250 g čoko-napolitanki
100 g čokolade
7 krem-bananica
700 g malina
Dekoracija
200 g keksa
200 šlaga
400 ml mleka
jestive boje
Priprema:
1. U 1,3 l mleka dodati šećer, vanil-šećer, želatin, dobro sjediniti sastojke i kuvati na tihoj vatri. Kada mleko proključa, kuvati još desetak minuta neprestano mešajući.
2. Gotovu smesu skinuti sa ringle, ostaviti da se potpuno ohladi, te dodati šlag umućen i dobro umutiti mikserom.
3. Dobijenu smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati maline, u drugi mlevene napolitanke, a u treći prethodno otopljenu čokoladu i iseckane krem bananice.
4. Kalup odgovarajuće veličine obložiti najlon folijom. Prvo sipati smesu sa malinama, zatim smesu sa napolitankama, pa tek onda čokoladnu smesu.
5. Keks umakati u preostalo zagrejano mleko, zatim obložiti tortu, staviti je u frižider i ostaviti da prenoći.
6. Gotovu tortu prevrnuti na tacnu i dekorisati šlagom.