Sastojci:
za kore
– 4 belanceta
– 5 žumanaca
– 4 kašike šećera
– 4 kašike gustina
– 3 kašike brašna
– 1/2 kašičice soli
– 40 g putera
za fil
– 3 kesica šlaga
– 2 pomorandže
– 1 ananas
– 2 kivija
– 50 g šećera u prahu
Priprema
Kore:
1. Belanca i šećer umutiti, dodati otopljen puter, žumanca, gustin, brašno i so, pa lagano promešati varjačom.
2. Pripremljenu masu sipati u poslastičarski džak. Pleh prekriti papirom za pečenje, pa u njega istiskivati fi l iz poslastičarskog džaka oblikujući krugove.
3. Formirane palačinke peći u prethodno zagrejanoj pećnici 8 minuta na 200 °C dok blago ne porumene. Pečene palačinke izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohlade.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
2. Ananas, kivi i pomorandžu oljuštiti pa iseći na kocke.
Finalni postupak:
1. Pomoću poslastičarskog džaka naneti šlag na polovinu svake kore, preko posuti mešano voće, te opet premazati sloj šlaga.
2. Ovako pripremljenu palačinku preklopiti napola i posuti šećerom u prahu.