Sastojci:
– 450 g piškota
– 1 kašičica nes kafe
– 3,5 dl mleka
– 150 g šećera u prahu
– 500 g maskarpone sira
– 2 vanil-šećera
– 800 g zamrznutih jagoda
– 2 dl vode
– 80 g šećera
– 20 g želatina
– 1 kašika gustina
– 3 dl slatke pavlake
– 4 žumanceta
– 2 kesice instant kapućina od vanile
ISPROBAJTE I… Tiramisu kocke
Priprema:
1. Sjediniti žumanca, vanil-šećer, instant kapućino od vanile i šećer u prahu. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije fina krema.
2. Polovinu želatina preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. U ohlađenu kremu od žumanaca dodati maskarpone sir, šlag od slatke pavlake i nabubreo želatin. Polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmiksane jagoda i šećer pa kratko prokuvati. Posebno umutiti vodu i gustin te dodati u kremu od jagoda. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
6. U mlaku kremu dodati preostali nabubreli želatin i promešati.
7. Posebno umutiti mleko i nes kafu.
8. U okrugao kalup za tortu složiti piškote natopljene nes kafom. Premazati polovinom smese od jagoda, a potom naneti polovinu fila od sira. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti redom natopljenih piškota.
9. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati preostalim filom.
Ukoliko se odlučite da napravite ovu raskošnu poslasticu, fotografišite recept i pošaljite nam fotografiju. Možda baš vaša torta (ili neki drugi slatki recept) osvoji vredne poklone.
Više o akciji možete pronaći OVDE
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net