Zaječarska pivara je povodom proslave 120 godina postojanja upriličila proslavu na centralnom trgu u Zaječaru. Pored tradicionalnih pesama i igara kulturno umetničkog društva iz Zaječara, Zaječarce i njihove goste, zabavljao je bend “Roktori” koji je sačinjen od doktora koji sviraju rok iz tog kraja, a šlag na rođendanskoj torti bio je koncert Bajage i Instruktora.
Oko 42.000 ljudi probalo je specijalitet koji nikog nije ostavio ravnodušnim – mućkalicu. Za pravljenje jela potrošeno je 600 kilograma mesa, 900 kilograma povrća, preko 10 kilograma začina, a sve to zaliveno je Zaječarskim pivom.
Kako se ova mućkalica sprema?
Dinsta se luk, dodaje se ostalo povrće. U povrće se dodaje meso a ljute papričice i začini idu na kraju. Sve se kuva na tihoj vatri od 2 do 2,5 sata, a pivom se preliva već skoro spremljena mućkalica.