Sastojci:
– 2 svinjska filea
– 400 g šampinjona
– 150 g kajmaka
– 40 g senfa
– 1 kašika gustina
– 2 dl neutralne pavlake
– 2 dl juneće supe
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih iseći na parčad, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po ukusu i premazati senfom.
3. Šampinjone iseći na listove.
4. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, potom sipati juneću supu i mešavinu neutralne pavlake i gustina. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa a zatim vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Pred kraj dinstanja dodati kajmak i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz bareno povrće.
D.S.