Sastojci:
– 700 g pilećeg belog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 400 g šampinjona
– 5 dl mleka
– 60 g margarina
– 200 g kačkavalja
– 2 pune kašike brašna
– 100 g gorgonzole
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih propržiti na malo ulja da porumene, pa ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, dodati šampinjone i dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
4. Posebno u manjoj posudi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izmrvljenu gorgonzolu, začine po ukusu i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pržene pileće šnicle. Preko njih rasporediti dinstane pečurke i preliti sosom od gorgonzole. Odozgo posuti rendanim kačakavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Uživajte!
D.S.