Sastojci:
– 1 karfiol
– 400 g mlevene junetine
– 1 dl mleka
– 1 dl pavlake
– 1 parče hleba
– 2 paradajza
– 1 zelena paprika
– 1 glavica crnog luka
– 3 čena belog luka
– 1/2 veze peršuna
– 3 jajeta
– 2 kašike soja sosa
– 2 kašike parmezana
– 2 dl juneće supe
– 2 kašike ulja
– mešavina začina, biber
ISPROBAJTE I… Pohovani karfiol
Priprema:
1. Spoljne listove karfiola odstraniti pa celu glavicu blanširati u slanoj vodi oko 10 minuta. Blanširani karfiol ocediti, te izdubiti koren, pri tom voditi računa da se glavica ne raspadne.
2. Paradajz, papriku i crni luk iseći na kockice, beli luk i peršun sitno iseckati. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, paradajz, papriku, beli i crni luk, peršun i jaje, pa sve dobro izmešati. Hleb natopiti u mleku, iscediti, te dodati prethodno pripremljenoj masi i začiniti po ukusu.
3. Pripremljenom masom puniti unutrašnjost karfiola. Vatrostalnu posudu nauljiti, te položiti punjeni karfiol, zaliti ga supom i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta.
4. Posebno umutiti ostatak jaja sa pavlakom, parmezanom i malo mleka, pa preliti karfiol pred kraj pečenja i ostaviti da se zapeče.
Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net