Paprike sa pečurkama i sojom
Sastojci:
– 8 crvenih paprika babura
– 300 g šampinjona
– 1 glavica luka
– 150 g bekon slanine
– 150 g sojinih ljuspica
– 1 šargarepa
– 3 jajeta
– 1 kašičica mlevene paprike
– 1 l juneće supe
– 2 dl pavlake
– 4 dl mleka
– 1 dl ulja
– mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Sa paprika odseći peteljke, izdubiti im sredinu i očistiti ih od semena. Luk i slaninu iseći na kockice, šargarepu oljuštiti i izrendati na krupno rende, a šampinjone iseckati na listove. Ljuspice soje preliti vrelom supom i ostaviti da nabubre.
2. Na malo ulja propržiti luk i šargarepu kako bi omekšali, zatim dodati šampinjone i slaninu, te i njih kratko propržiti. Dinstati uz dodavanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja umešati ljuspice soje, mlevenu papriku i dodati začine po ukusu, pa sve zajedno dinstati još 5 minuta.
3. Pripremljenom masom napuniti paprike, poslagati ih u nauljenu zemljanu posudu, zaliti supom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku dok paprike ne omekšaju.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko. Kada su paprike napola pečene, zaliti ih pripremljenom mešavinom i vratiti u rernu da se zapeku.