Start Glavna jela Meso Za savršeni ručak: Pet recepata za punjene paprike

Za savršeni ručak: Pet recepata za punjene paprike

Filovane paprike u sosu od mirođije

Sastojci:

– 500 g pilećeg belog mesa
– 300 g bukovača
– 2 šargarepe
– 2 jajeta
– 1 glavica luka
– 1 kašika mlevene paprike
– 1 dl ulja
– 2 kašike brašna
– 1/2 veze mirođije
– 1 dl pavlake
– 7 dl vode
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti u mašini za mlevenje, bukovače iseći na kocke, šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende, a mirođiju i luk što sitnije iseckati. Jaja obariti te izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a zatim dodati piletinu, šargarepu i bukovače, pa i njih kratko propržiti. Zatim dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu, te dobro promešati. U gotov fil umešati rendana jaja.
4. Pripremljenim filom napuniti paprike, poslagati ih u nauljenu zemljanu činiju, zaliti vodom i staviti u zagrejanu rernu na 200 C * da se peku dok ne omekšaju.
5. Na ulju kratko propržiti brašno i mirođiju, te sipati vodu i mešati sve vreme kako bi se dobila željena gustina. U gotov sos umešati pavlaku i dodati začine po ukusu.
6. Kada paprike budu napola pečene, zaliti ih sosom od mirođije i vratiti u rernu da se zapeku.