Sastojci:
225 g mlečne čokolade
20 g putera
200 g jagoda
Priprema:
1. Jagode oprati i dobro posušiti (neophodan korak pripreme).
2. Na pari rastopiti usitnjenu čokoladu sa malo putera, tako da se dobije homogena i svilenkasta masa.
3. Na mesto peteljkice probušiti jagodu čačkalicom i držeći čačkalicu za jedan kraj umakati u otopljenu čokoladu.
4. Zatim, lagano izvaditi i okrenuti jagodu na gore, tako da čokolada što bolje prekrije voće.
5. Još jednom umočiti jagodu, pa lagano izvući iz čokolade uz brz okret, kako bi se curenje čokolade zaustavilo.
6. Tako pripremljene jagode zabosti u tvrđi karton ili komad stiropora (mogu se položiti i na komad papira za pečenje) i ostaviti da se čokolada stvrdne.
7. Zatim, ukloniti čačkalice i pripremljene jagode poslužiti po želji.