Start Deserti Torte Za sve koji vole ovaj krem: Nutela torta

Za sve koji vole ovaj krem: Nutela torta

FreeDigitalPhoto
FreeDigitalPhoto

Sastojci:
za koru
– 250g mlevenog keksa (plazma)
– 40g putera
– 100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
– 30g čokolade u prahu
za fil
– 250g krem sira
– 50g sećera
– 150g nutele
– 0,5l slatke pavlake
za ganache
– 150g čokolade noisette
– 150ml slatke pavlake

Priprema
Kora: Pomešati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati malo soka tako da se dobije smesa koja se ne mrvi. Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremate filove.
Filovi: Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i sećer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa
otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa čokoladnim filom. Hladiti u frizideru.
Ganache: Na pari otopiti čokoladu i slatku pavlaku i ohladiti. Povremeno mešati dok se hladi da se ne stvori kožica kao kod pudinga. Kad se prohladi, prelijte tortu njime i ukrasite po želji, lešnicima npr.

Napomena:
Ako koristite biljnu slatku pavlaku, dovoljno je da je samo dobro umutite i biće čvrsta kao na slici. Ako koristite mlečnu slatku pavlaku, radi prevencije dodajte 1 kremfix. Noisette, naravno, možete zameniti nekom drugom mlečnom čokoladom, ali ova se savršeno uklapa jer je od lesnika kao i nutela.

Izvor: coolinarika.com