Sastav:
150 ml piva
20 g svežeg kvasca
½ kašikice šećera
1 kašikica soli
400 g brašna
120 g masti
50 ml ulja
1 jaje
120 g kačkavalja
susam
Priprema:
1. U pivo (sobne temperature) dodati kvasac i šećer, dobro promašti i poklopiti da zapeni.
2. Brašno prosejati, dodati so, mast, ulje i pripremljen kvasac pa dobro umesiti testo.
3. Odmah rastanjiti testo na debljinu oko 0,5 cm i premazati prethodno umućenim jajetom, posuti rendanim kačkavaljem, susamom i iseći na prutiće.
4. U pleh obložen papirom za pečenje premestiti prutiće i ostaviti da odstoje 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme ugrejati rernu na 200º C.
5. Prutiće peći sve dok ne dobiju zlatnu boju tj. oko 20 minuta.
6. Poslužiti ih hladne.