Start Deserti Zabranjena ljubav

Zabranjena ljubav

zabranjena ljubav
Priprema:
1. Lisnato testo tanko razvući na brašnom posutoj radnoj površini, te ga sekačem (valjak sa zupcima koji testu daju oblik mreže) iseći. Tako pripremljenu ”mrežu” podeliti nožem na 6
delova.
2. Od aluminijumske folije napraviti loptice veličine pesnice i poređati ih u pleh. Mreže staviti preko loptica i razvući, a višak odstraniti.
3. Mrežice peći na 200 °C 15-20 minuta.
4. Gotove mreže izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se malo prohlade.
5. Za to vreme šećer na umerenoj temperaturi istopiti kao za karamel, a potom pažljivo i brzim pokretima četkicom premazati sve mrežice, te polako izvući foliju.
6. Preostali karamel vratiti na ringlu, dodati vodu i kuvati dok se šećer ne otopi. Potom skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe.
7. U međuvremenu u 100 ml mlakog mleka razmutiti puding od jagode, a 300 ml mleka ostaviti na ringli da provri, te ukuvati pripremljen puding. Mešati dok se ne zgusne, a potom ga sipati u manje kalupe i ostaviti da se ohladi.
8. Na isti način skuvati puding od čokolade, takođe sipati u kalupe i ostaviti da se ohladi.
9. Ohlađene pudinge prevrnuti iz kalupa.
10. Potom na tanjir staviti malo fila, preko njega prevrnuti puding od jagode ili čokolade, preliti sa malo otopljene čokolade, pa poklopiti mrežom od lisnatog testa.

Recept Sanje Burović iz Rakovca
Recept Sanje Burović iz Rakovca