Jedan od omiljenih azijskih začina, stiže polako i u našu kuhinju. Kurkuma, specifičnog ukusa i jako žute boje, odlična je za zdravlje. Jelima daje specifičan ukus, ujedno i boju, a evo zašto je drugi narodi toliko cene i koriste u ishrani.
– Zovu je još i “zlatni začin života”. Jača organizam i izbacuje masti, pa je dobra kod povišenog pritiska, holesterola i dijabetesa.
– Sadrži dosta vitamina C i E, kao i gvožđa, pa je dobra kod anemije.
– Usporava starenje mozga, ali i oštećenja.
– Ovaj začin preporučuje se posebno ženama, jer ublažava menstrualne tegobe.
– Prirodni je antibiotik, sprečava upale grla, želuca, pluća i creva.
– Prema nekim istraživanjima smanju rast ćelija tumora.
– Nalazi se u kariju, zbog čega i kari ima sličnu boju.
– Koristite je u varivima, salata, prelivima…
Autor: Life Content
Foto: Pinterest