Sastojci:
100 g tamne čokolade
(+65% kakaoa)
4 jajeta
120 g kristal šećera
20 g kakao praha
80 g putera
100 ml jake kafe
Priprema:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.
2. U dobro umućen sneg od belanaca dodati prosejan kakao i sve sjediniti.
3. Na pari istopiti usitnjenu čokoladu i puter. Dodati kafu i nastaviti sa mešanjem.
4. Posebno umutiti žumanca, pa dodati u toplu čokoladu i nastaviti mešanje još 5 minuta.
5. Umućena belanca dodati u čokoladnu smesu i lagano mešati da se sastojci dobro prožmu.
6. Smesu sipati u male činije i peći pet minuta u ugrejanoj rerni na 250ºC.
7. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se malo prohladi, dekorisati rendanom čokoladom i poslužiti (uz dodatak svežeg (kiselkastog) voća ili po želji).