Start Deserti Zaher torta

Zaher torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 4.25 od 5)

Loading ... Loading ...
zaher torta

Priprema:

1. U posudi za mešanje penasto umutiti puter i šećer u prahu.
2. Potom dodati žumanca, mlevene orahe i keks, otopljenu čokoladu i sneg od belanaca.
3. Smesu sipati u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C.
4. Napraviti glazuru: sjediniti izlomljenu čokoladu sa kašikom vode, puterom i šećerom te topiti na umerenoj temperaturi dok se ne dobije kompaktna smesa.
5. Ohlađenu tortu premazati džemom od kajsija i preliti glazurom od čokolade.

Recept Miroslave Pešić iz Niša
Recept Miroslave Pešić iz Niša