Start Deserti Zalazak sunca

Zalazak sunca

Clipboard34

PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti margarin sa 150 g šećera, dodati 4 žumanceta i promešati.
2. Posebno umutiti 4 belanca u čvrst sneg.
3. U smesu od žumanaca dodati sneg od belanaca, 4 kašike brašna, pola praška za pecivo i 100 g mlevenih oraha pa polako promešati varjačom.
4. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh.
5. U posudi za mešanje umutiti sneg od 5 belanaca, a zatim dodati 4 kašike šećera, 1 kašiku ulja i 4 kašike brašna te promešati. Smesu sipati preko prvog sloja u tepsiji.
6. Umutiti 5 žumanceta sa 2 cela jajeta, dodati 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i pola praška za pecivo, promešati i sipati u pleh.
7. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 160 °C 35 minuta.
8. Sirup: skuvati 3 dl vode sa 3 kašike šećera i 3 vanil-šećera pa preliti gotov kolač.
9. Kada se kolač ohladi, preliti ga glazurom.

Recept Živoslave Anđelković Malenović iz Smedereva
Recept Živoslave
Anđelković
Malenović iz
Smedereva