Sastojci:
Testo
400 ml vode
200 ml uljа
prstohvаt soli
5 jаjа
12 kаšikа brаšnа
Fil
250 g kisele pavlake
100 g majoneza
1 veza mirođije
so, biber
Priprema:
Testo
1. Vodu i ulje usuti u šepricu, dodati so i staviti da se kuva dok ne proključa, pa ostaviti da vri 1-2 minuta.
2. Izmaći sa ringle i uz neprestano mešanje dodati brašno.
3. Vratiti na ringlu i kuvati još oko 2 minuta uz stalno mešanje, sve dok se ne pojave beli tragovi brašna po dnu šerpice.
4. Kuvano testo izručiti u veću posudu i ostviti da se ohladi.
5. U prohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i mutiti sve dok se jaje potpuno ne poveže sa testom. Kašikom vaditi smesu i reađati na pleh obložen papirom za pečenje, uz dovoljan razmak (oko 2-3 cm).
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok fino ne narastu i porumene (nikako ne otvarati vrata pećnice u toku pečenja).
7. Pečene krofne ostаviti dа se ohlаde, а zаtim ih poprečno preseći nаpolа.
Fil
1. Mirođiju sitno iseckati i sjediniti sa kiselom pavlakom, majonezom i začinima.
Finalni postupak
1. Donju polovinu presečenih krofni filovati pripremljenom smesom, pa poklopiti drugom polovinom i ređati na tacnu za služenje.
2. Dodatno dekorisati po želji.