Priprema:
1. Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa kašičicom šećera i malo brašna te ostaviti da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa vodom, dodati 2 jajeta, ulje i jogurt. Na kraju sipati nadošli kvasac.
3. Postepeno dodavajući preostalo brašno umesiti glatko testo. Ostaviti ga da se udvostruči.
4. Nadošlo testo podeliti na 2 veće i 1 manju jufku.
5. Prvu veću jufku podeliti, pa deo rastanjiti kao pravougaonik, poređati šnite praške šunke i uviti kao rolat.
6. Drugi deo jufke rastanjiti kao pravougaonik i tanko namazati kiselom pavlakom. Na sredinu pravougaonika staviti pripremljen rolat, a pravougaonik sa obe strane seći na trake. Preklapati trake naizmenično jednu za drugom sa svake strane.
7. Dobijeni deo pogače staviti u okrugao pleh podmazan mašću.
8. Postupak ponoviti i sa drugom većom jufkom, staviti u pleh i formirati krug sa prethodnim delom.
9. Treću, manju jufku, razvući u obliku manjeg kruga, premazati ga ajvarom i poređati prašku šunku. Od dobijene smese formirati krug i staviti ga u sredinu pogače.
10. Ostaviti pogaču da još malo uskisne, premazati je umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 220°C.
11. Pogaču ostaviti da se malo prohladi pa je iseći po želji.