Priprema:
1. Umutiti belanca u čvsrt šam postepeno dodajući šećer.
2. Zatim dodavati žumanca, jedno po jedno, neprekidno muteći, a potom i kašiku po kašiku vrelog mleka da bi se jaja ”zaparila”.
3. Ostaviti smesu da se malo prohladi, a zatim u mlako mleko dodati razmrvljen kvasac i ostaviti da nadođe.
4. Kada se podigne, postepeno dodavati brašno i kašičicu soli, te umesiti glatko testo. Podeliti ga na 3 jufke.
5. Maslac ili margarin penasto umutiti.
6. Kada se testo podigne, razviti ga što tanje i svaku jufku dobro premazati maslacem ili margarinom.
7. Jufke oblikovati u što tanji i duži rolat i uplesti pletenicu, pa je saviti u krug da stane u margarinom podmazanu šerpu od 4 litra.
8. Kolač staviti u frižider da odstoji 5-6 sati.
9. Pre pečenja kolač premazati žumancetom, ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a potom peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.
10. Zatim sniziti temperaturu rerne na 170°C i ostaviti da se peče još pola sata.